11/3/08

Cercar blogs interesants...

En aquesta entrada pretenc mostrar els blogs interesants que he trobat, la manera de trobarlos a la red i una valoració del treball fet...

Per començar, diré que he utilitzat Technorati i Google blogs per trobar llocs web interesants, utilitzant etiquetes com "Educació infantil", "TIC", "Noves tenologies aplicades a l'educació".

Una volta dit açò, vaig a nombrar els 10 blogs que m'han paregut més interesants i faré un petit comentari sobre ells:

1. Blog de Recursos Tic en Educación. http://rociocabanillas.blogspot.com/
Aquest es un blog d'una mestra en el qual ens convida a veure i compartir diferents recursos TIC que podem integrar en la nostra pràctica docent.


2. Internet (como recurso) docente.
http://ciberaulas.blogspot.com/
En aquest blog he trobat una entrada en la que ens remet a "EL Camarote" que es el blog del Departament TIC del CRIF “Las Acacias”. El camarote:
http://camarotic.es/ Dins d'aquest blog he trobat moltes entrades relacionades amb els ordenadors i amb la bona utilització d'aquestos en l'educació.


3. EDUCACIÓN Y T.I.C.
http://domingomendez.blogspot.com/
Aquest es un blog d'un mestre de Murcia on podem trobar informació sobre la integració de les TIC a l'escola.


4. Educació infantil i TIC.
http://blocs.xtec.cat/azucena
Aquest és un altre blog en el que es parla de la importancia de les noves tecnologies en la nostra vida i la importancia de introduir-les a les aules.


5. Recursos TIC per Infantil i Primària.
http://blocs.xtec.cat/ticrecursos
Aquest es un blog que m'ha paregut molt interesant ja que ens mostren una gran cantitat de recursos TIC que poden ser molt útils en la pràctica a l'aula.

6. Las TIC en el Aula Infantil.
http://chbcecilia.wordpress.com/
En aquest blog he trobat una entrada que m'ha paregut interesant ja que comenta moltes coses sobre les TIC com son els objectius, les competencies que ha de tenir l'escola i el docent, les aportacions a l'aula...

7. Antoniamateos’s Weblog.
http://antoniamateos.wordpress.com/
Aquest es un blog d'una mestra en el qual hi ha una entrada sobre la importancia de les TIC que m'ha paregut interesant. També crec que és un bon blog perque ens facilita una gran cantitat de enllaços interesants per a la practica en l'aula d'infantil.

8. El Rincón del Ordenador.
http://elordenadoreninfantil.blogspot.com/
En aquest blog podem encontrar tot tipus d'entrades totes relacionades amb les noves tecnologies.

9. Recursos para educación infantil.
http://marife.wordpress.com/
Aquesta pàgina m'ha agradat especialment, ja que he pogut veure alguns recursos d'infantil molt xulis i interesants...

10. Veo, veo...
http://queesloqueveo.blogspot.com/
He elegit aquest blog com a representació de molt altres que he vist...es un blog d'una estudiant de magisteri i en una de les seves entrades ens comunica l'entusiasme que tenien els nens d'infantil a l'hora de fer la classe d'informatica.

Per continuar amb la tasca, vaig a nombrar els 5 blogs que m'han paregut més interesatns. Com que a la llista de enllaços en tinc més posats, escriure els titols dels blogs i les direccions per aclarir els més complets.
1. Blog de recursos TIC en educación.
http://rociocabanillas.blogspot.com/
2. Recursos para educación infantil.
http://marife.wordpress.com/
3. El rincón del ordenador.
http://elordenadoreninfantil.blogspot.com/
4. Las TIC en el Aula Infantil.
http://chbcecilia.wordpress.com/
5. Antoniamateos's Weblog.
http://antoniamateos.wordpress.com/

Abans ja he fet un petit comentari de cada blog i he deixat els enllaços de tots, així que podeu investigar si voleu a vore que opineu els demés. Com que ja están comentats, ara pase a comentar una entrada que m'ha cridat l'atenció.
Aquesta entrada forma part del blog de la mestra Antonia Mateos, escrita en el seu blog antoniamateos's Weblog amb el titol de La importancia de las TIC en el aula de Educación Infantil. El permalink de l'entrada que vaig a comentar a continuació és:
http://antoniamateos.wordpress.com/2008/02/18/la-importancia-de-las-tic-en-el-aula-de-educacion-infantil/
He elegit aquesta entrada perque explica breument les raons per les quals s'ha d'utilitzar les TICs a l'aula. Com be diu, els nens conviuen amb les noves tecnologies i s'adapten a elles sense problema. Es clar, que com nosaltres estem fent en l'assignatura de noves tecnologies, aprenen molt per investigació, pasant moltes hores davant del ordenador. Però és molt important que els docents estem preparats per a ensenyar-los i ens interesem i investiguem tant com ells.
Hem de saber que els ordenadors i internet són recursos nous que és precis que introduim a l'aula, ja que ens serveixen tant per a treballar en ells com per a buscar informació, i tot açò comporta un aprenentatge, tant de continguts com de procediments.
Espere tindre l'oportunitat de veure una experiencia d'aula realment interesant pel que fa a aquest tema i que sigue realment significativa per als nens...i més avant poder posar-ho en pràctica amb els meus nens.

Per finalitzar el comentari, vaig a valorar tot el treball fet. La veritat és que m'ha costat un poquet, més que res ficar-me a fer-ho...una vegada he començat a buscar i a investigar m'ha paregut més entretingut del que pensava. A més d'entretingut, pense que ha sigut interesant i que m'ha servit per coneixer experiencies sobre el tema i per començar a explorar el mon dels blogs. De tot el que constava la tasca, el més interesant per a mi ha sigut la part de buscar els blogs. Coneixer Technorati ha sigut una de les coses més útils que he tret d'aquesta práctica, ja que no mai havia pensat que es podien trobar els blogs d'aquesta manera.
En resum, estic satisfeta amb la feina que he fet.

Besets!

*MaR!a*

No hay comentarios: